Vanliga frågor

Vad orsakar Håravfall?
Fungerar Hårtransplantation på riktigt?
Vad kan man förvänta sig efter en Hårtransplantation?
När kan jag återgå till arbetet?
Är Hårtransplantation dyrt?
Gör det ont med Hårtransplantation?

Vad orsakar Håravfall?


Den vanligaste formen av Håravfall är ärftlig. Män och kvinnor ärver genen för Håravfall från antingen den ena eller båda sina föräldrar.  Män är mest påverkad av den ärftliga genen eftersom hormonen testosteronet aktiverar den genetiska programmeringen som utlöser förlust av hårsäckar. I dagsläget finns det ingen metod för att stoppa den här typen av Håravfall förutom en Hårtransplantation. Ålder för start, grad och takt av Håravfall varierar från person till person. Flera sjukdomar, undernäring och vitaminbrist kan accelerera denna process.

Fungerar Hårtransplantation på riktigt?


Ja det gör det. Det transplanterade håret avlägsnas från givarområdet från kroppen och transplanteras till önskat område. Den transplanterad vävnaden kommer ej att stötas bort eftersom den inte är främmande för kroppen. Efter Hårtransplantationen och återväxt, kommer det planterade håret bibehålla sina egna egenskaper som färg, tillväxthastighet och lockar.

Vad kan man förvänta sig efter en Hårtransplantation?


Mindre sårskorpor kommer bildas på hårbotten där transplantaten har planterat. Generellt kommer dessa skorpor försvinna efter 7 dagar. Schamponering av hårbotten kan återupptas 5-7 dagar efter operationen. Stygnen från en Strip/FUT metod ska tas bort 7 -10 dagar efter operationen. Patienten ska undvika ansträngande fysiska aktiviteter för åtminstone 5 dagar. Generellt kommer de transplanterade håret att falla av 2-4 veckor efter operationen, och återväxt starta efter 3-4 månader med 1,3 cm per månad.

När kan jag återgå till arbetet?


Beroende på vilken typ av operation och vilken typ av arbete du har kan du återgå till arbetet snabbt efter en operation. Din individuella återhämtnings tid ska du konsultera med din Hårtransplantations läkare.

Är Hårtransplantation dyrt?


Nej. Det är billigare än man tror. Den må vara dyrare än alternativa behandlingar men när man tänker på att Hårtransplantation är en permanent lösning så är det en bra investering för din framtida glädje.

Gör det ont med Hårtransplantation?


De flesta blir överraskad av hur lite det känns under en operation. Självklart kommer det göra lite ont eftersom bedövningen injekteras in under hårbotten innan operationen börjat. När hårbotten är bedövad känner man inte av smärta. Om operationen tar längre tid än förväntat tillkommer mer bedövning vid behov.

Välkommen!

Om du funderar på att genomgå en hårtransplantation är det viktigt att välja rätt klinik. Vi erbjuder många olika behandlingar och våra läkare har många års erfarenhet.

Kontakta gärna oss för mer information!

Bli uppringd

Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig och berättar vad vi kan göra för dig.